Göteborgs universitet
Länkstig

För allmänheten

På Kristineberg erbjuder vi guidad visning av centret, tångsafari, algprovning och tångvandring. Varje år under Västerhavsveckan öppnar vi upp centret och bjuder in allmänheten till olika aktiviteter.

Guidad visning

På Kristineberg är det aktivitet året om, och vi välkomnar grupper för en rundtur och visning av den forskningsverksamhet som bedrivs av såväl fast personal som gästforskare från hela världen. Visningen utgår från den besökande gruppens förkunskaper och intressen. Ambitionen är att främst visa pågående forskning och utrustning som forskare på Kristineberg använder.

Det går även att boka fika eller lunch i samband med sin visning. Vi erbjuder visningarna vardagar dagtid, men efter överenskommelse kan vi även ta emot grupper under kvällar och helger.

Visningen tar ca 1,5 h.

Pris guidad visning

Vardag dagtid: 1500 kr (exkl. 25 % moms) för grupp upp till 20 personer, därefter 75 kr/person

Tångsafari från forskningsfartyg

Året runt finns möjlighet för besökande i grupp att göra en fartygsexkursion från Kristineberg. Max 12 personer kan tas med på turen.

Vi hoppar på ett av forskningsfartygen och tar en tur runt de odlingar och försöksplatser vi har i närområdet. Vi kör fram till algodling där guiden visar och berättar hur algodling går till. Alla får möjlighet att koppla upp sin telefon till en undervattensfarkost som körs direkt från båten och visar hur odlingen ser ut i realtid.

Turen tar ca 1,5 h.

Pris för tångsafari med marinbiologisk guide

Vardag dagtid: 6000 kr/h (exkl. 25 % moms)

Algprovning

Vi dukar upp en buffé av rätter med alger och tång för provsmakning. Guiden berättar om rätterna och algodling

Provningen tar ca 1,5 h.

Pris för algprovning

2000 kr (exkl. 25 % moms)

Tångvandring

Vi drar på gummistövlar/vadare och traskar ner till vattenbrynet i Bökevik. Vi har vattenkikare för att se vad som händer under ytan, och guiden berättar om tång och livet i vattenbrynet.

Vandringen tar ca 1,5–2h.

Pris för tångvandring

3000 kr (exkl. 25 % moms)

Västerhavsveckan

Kristinebergs Center är medarrangör till den årliga Västerhavsveckan då vi öppnar upp centret för allmänheten och erbjuder guidningar, föredrag och båtturer.

Läs mer om Västerhavsveckan på Kristineberg