Flygfoto av Kristineberg marina forskningsstation
Foto: Eduardo Infantes

Kristineberg Center för marin forskning och innovation

Tillsammans driver Göteborgs universitet, Chalmers, KTH, IVL Svenska miljöinstitutet, RISE Research Institutes of Sweden, Innovatum Science Park och Lysekils kommun forsknings- och innovationsmiljön Kristineberg Center.

Forskning och innovation för en hållbar blå ekonomi

Kristineberg Center för marin forskning och innovation är fysiskt beläget på Kristineberg marina forskningsstation, som drivs av Göteborgs universitet. Genom partnerskapet inom Kristineberg Center öppnas stationen upp för nya aktörer och erbjuder avancerad marin infrastruktur, testbäddar och demonstrationsmiljöer för företag, entreprenörer och myndigheter.  Partnerskapet ger ytterligare möjligheter för universitetets forskare att delta i nationella strategiska satsningar och forskningsprojekt som rör havet.

Våra tjänster

Genom partnerskapet kan centret erbjuda:

Test och verifiering
Från tillgång till marina testmiljöer och utrustning till fullskalig testservice. Vi hjälper organisationer att utveckla, genomföra och verifiera tester både i labbmiljö och i verkliga förhållanden.

Nationellt samskapande
Vi initierar och faciliterar forsknings- och innovationsprojekt med och för akademi, offentlig verksamhet och näringsliv. Tillsammans arbetar vi för nationella och internationella strategiska satsningar för hållbar blå ekonomi.

Unika möjligheter till forskning
Med närheten till Gullmarsfjordens artrika marina ekosystem har en unik forskningsmiljö utvecklats under mer än 140 år. Som forskare får du tillgång till välutrustade laboratorier, avancerade instrument, historiska data, fartyg, dykutrustning, restaurang och logi.

Utbildning och lärande
Kristineberg är en resurs för utbildning och kompetensutveckling inom en rad marina discipliner och tekniker. Här finns utmärkta möjligheter för aktiviteter i fält och labb.

Innovationsstöd
I vårt nätverk finns både nationella och internationella aktörer som erbjuder allt från innovations- och affärsstöd, design och tillverkning, till etablering och marknad. Har du en spännande idé så får du gärna höra av dig till oss.

Vill du veta mer om hur du kan bli delaktig i centrets verksamhet, kontakta oss!

Eller läs mer på kristinebergcenter.com