Flygfoto av Kristineberg marina forskningsstation
Foto: Eduardo Infantes

Kristineberg Center för marin forskning och innovation

Tillsammans driver Göteborgs universitet, Chalmers, KTH, IVL Svenska miljöinstitutet, RISE Research Institutes of Sweden, Innovatum Science Park och Lysekils kommun forsknings- och innovationsmiljön Kristineberg Center.

Forskning och innovation för en hållbar blå ekonomi

Kristineberg Center för marin forskning och innovation är fysiskt beläget på Kristineberg marina forskningsstation, som drivs av Göteborgs universitet. Genom partnerskapet inom Kristineberg Center öppnas stationen upp för nya aktörer och kommer att erbjuda avancerad marin infrastruktur, testbäddar och demonstrationsmiljöer.

Kristineberg Center som mötesplats kan:

• Initiera, driva och samordna forsknings- och innovationsprojekt
  • Stödja entreprenörskap och företagsutveckling
  • Vara mötesplats för aktiviteter för samverkan och kompetensutveckling
  • Erbjuda testbäddar och avancerad marin infrastruktur

Med nära koppling till det västsvenska Maritima klustret stärker centret möjligheterna att arbeta för de globala hållbarhetsmålen och genomföra de nationella och regionala maritima strategierna.