Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Kammarmusikstudenter på cello och violin
Foto: Håkan Berg
Länkstig

Rum för kammarmusik

Välkommen till Jonsereds herrgårds kammarmusikaliska miljö med seminarier, konserter och experimentverkstäder. I samverkan med Högskolan för scen och musik erbjuder vi klassisk och nyskriven musik med närhet till musikerna och naturen, och rum för konstnärligt musikaliskt utövande, utforskande och skapande.

Om Rum för kammarmusik

Rum för kammarmusik är ett koncept som tar fasta på den kammarmusikaliska miljö som Jonsereds herrgårdsbyggnad erbjuder. I konceptet ingår konserter, musikaliska experimentverkstäder och seminarier tillsammans med forskare, lektorer och musikstudenter, från Göteborgs universitet och från världens alla hörn. Det hela är en satsning i samverkan med Högskolan för scen och musik. Till detta kommer en stipendiefinansierad sommarkurs i kammarmusik, som Jonsereds herrgård anordnar.

Konsertuppehåll ht 2020

Med anledning av rådande pandemiläge har Rum för kammarmusik uppehåll för sin publika verksamhet i Jonsered under hösten 2020.

Konserter på Jonsereds herrgård

Med fönster mot världen - Experimentell vårkonsert och Bokedalspromenad

Med fönster mot världen! I fönster och dörrar, på balustrader och verandor bjuder musikerstudenter på kammarmusik. Konserten är en redovisning av vårens undervisning med Tobias Granmo, lektor på de klassiska musikerutbildningarna på Högskolan för scen och musik. Duo Granmo/Berg ansluter i husets öppningar.

Datum meddelas inom kort.

 

Kammarmusik i herrgårdsmiljö - årets stipendiatkonsert

Som avslutning på årets sommarkurs i kammarmusik ger studenter vid Högskolan för scen och musik en lunchkonsert med musik för stråkkvartett, flöjt, piano och slagverk. Musikinriktning meddelas strax innan konserten.

Söndag 8 juni 2021 kl 12.00-13.00
Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered
Anmälan: jonseredsherrgard@gu.se
Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet och Högskolan för scen och musik
Kostnad: 100 kronor inklusive kaffe och smörgås

Video (3:37)
Duo Granmo/Berg på Jonsereds herrgård
Instrument och musikstudenter på Jonsereds herrgård