Göteborgs universitet
Bild
Blomsterbukett
Foto: Agnes Ekstrand
Länkstig

Äntligen dags för examenshögtid!

IT-fakultetens avslutningsceremoni - här var den igen äntligen - på plats i universitetets aula.

Ja jag var där - hur underbart var det? sjöng Johanna Strömblad, ur Lalehs "En stund på jorden". Och det var faktiskt ganska underbart att vara där igen i aulan, bland alla festklädda och förväntansfulla studenter. Vi som hade väntat så länge på att få uppleva en riktig examensceremoni.

Bild
Två personer blåser fanfar i universitetet aula
Kristian Hvitfeldt och Johan Holmberg blåser fanfar.
Foto: Agnes Ekstrand

Och alla var på plats: avgångsstudenter, föräldrar, vänner, programansvariga, IT-fakultetens dekan, IT-sektionens ordförande, pedagogiska pristagare, studentambassadörer, arrangerande personal... En blandning av förväntan och vemod i luften, precis som det ska vara. Den blomstertid nu kommer. Slutet på en era för avgångsstudenterna, en ny tid tar vid.

Bild
Dagens konferencier i högform: Ben Clarke, lärare på programmet Master in Communication.
Ceremonins konferencier i högform: Ben Clarke, lärare på programmet Master in Communication.
Foto: Agnes Ekstrand

Ben Clarke var dagens konferencier. Det blev många fanfarer, väldigt fin musik, talen handlade mycket om att aldrig sluta vara nyfiken, att blicka framåt och inte tveka, men också om att alltid vara välkommen tillbaka till oss inom akademin. Många ville ge eloge till alla studenter som lyckats genomföra sina studier trots två år av pandemi. En eloge också till alla lärare som lyckats ställa om sin undervisning.

Bild
Aulan sedd uppifrån under förmiddagens ceremoni.
Aulan sedd uppifrån under förmiddagens ceremoni.
Foto: Peter Larsson
Bild
Aulan sedd uppifrån under eftermiddagens ceremoni.
Aulan sedd uppifrån under eftermiddagens ceremoni.
Foto: Peter Larsson

Tre pedagogiska pris skulle delas ut i år, både för 2020, 2021 och 2022. Studentambassadörerna tackades för sin insats och sedan var det äntligen dags för alla studenter att program för program komma upp på scenen, få sin ros, sin mapp och lyssna på tal riktade just till dem.

Bild
Johanna Strömblad, sång, David Götvall, bas och Mattias Axelsson, trummor
Johanna Strömblad, sång, David Götvall, bas och Mattias Axelsson, trummor - sparade inte på krutet när det väl blev dags för musik.
Foto: Agnes Ekstrand
Bild
IT-fakultetens dekan, Dick Stenmark, med de senaste tre årens pedaogiska pristagare.
IT-fakultetens dekan, Dick Stenmark (längst till vänster) med de senaste tre årens vinnare av IT fakultetens pedagogiska pris. Från vänster: Davide Girardelli och Ben Clarke (2022), Mafalda Samuelsson Gamboa (2021), och Thommy Eriksson (2020).
Foto: Agnes Ekstrand

Klassfoton från ceremonin

Du som väntar på att få ta del av era klassfoton från ceremonin, gå in via Canvas och er examenskurs lite senare i juni, så kommer de förmodligen att hittas där! Alternativt kommer fotona att mejlas ut av programansvarig, lite beroende på vilket program du tillhör.