Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2015-12-09 11:14

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Include 2016 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på flykt - lärosätenas samhällsansvar

I år är Göteborgs universitet värd för nationella nätverket Includes konferens om breddad rekrytering och likabehandling inom högre utbildning den 10-11 februari på konferenscentrum Wallenberg. 

Temat under dagarna är "Utbildning på flykt - lärosätenas samhällsansvar", om hur högskola och universitet tar ansvar för integrationsprocessen och flyktingmottagande, vilken handlingskraft det finns i högre utbildning för social mobilitet kopplat till migration och flyktingar. Är universitet och högskolor ens handlingskraftiga nog att agera för samhällsansvar i den aktuella situationen? 

Syftet med konferensen är att belysa viktiga och aktuella frågor om breddad rekrytering och likabehandling inom högskola och universitet. Nätverket Include är ett nationellt nätverk som arbetar med breddad rekrytering och breddat deltagande inom högre utbildning. Konferensen blandar seminarier och workshops med forskare, lärare och praktiker nationellt såväl som internationellt. 

Call for papers

Alla intresserade är välkomna att komma med förslag på presentationer utifrån pratiska idéer, goda exempel i praktiken eller forskning.

Call for papers

Anmälan

Öppen för medlemmar i Includenätverket och även ickemedlemmar. Sista dag för anmälan är 25 januari.
Är du anställd på Göteborgs universitet är du automatiskt medlem i Includenätverket.

Länk till anmälan

Medlemslärosäten i nätverket

Include

Läs mer om nätverket Include.

 

Samarbetspartner:

Göteborgs stad är samarbetspartner i nätverket Include.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2015-12-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?