Student vid arbetsbänk.
Foto: Natalie Greppi

Fristående kurser vid HDK-Valand, våren 2021

Fristående kurser ges löpande under året. Kurserna är oftast inom ett specifikt och avgränsat område. De kan ges under sommaren eller under terminerna, på kvällstid eller dagtid och vara korta eller långa. Vissa kurser är på distans andra hålls på HDK-Valand i Göteborg eller vid Steneby. Ansökningsperioden pågår mellan 15 september och 15 oktober 2020. Några kurser kommer att öppna för sen anmälan den 15 december.

Med tanke på rådande omständigheter genomförs höstens undervisning vid HDK-Valand i begränsad omfattning på campus. Det innebär att undervisning genomförs både på distans och på plats i verkstäder och på studentarbetsplatser. Vi avvaktar nu instruktioner kring undervisningsformer för vårterminen 2021.

Beslut kommer fattas av Göteborgs universitets Rektor under november och det görs utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten med anledning av Covid-19. Detta innebär att vi för tillfället inte kan säga med säkerhet vilka moment som kommer ske på campus och vad som kommer ges på distans.
Vi vill även flagga för att viss utbildning eller vissa moment eventuellt inte kommer kunna genomföras under vårterminen 2021. Håll dig uppdaterad kring Göteborgs universitets riktlinjer med anledning av Coronapandemin här.