Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Foto: Ida Wendt

Ocean Blues

Ocean Blues – från ångest till action är ett tvärvetenskapligt kommunikationsprojekt som länkar samman gymnasieelever med forskare från Göteborgs universitet. Målet med projektet är att förvandla oro för havsmiljön till handling.

Många unga vuxna mår dåligt på grund av miljöproblem som klimatförändringar, utrotning av arter och plast i havet. Forskning har dock visat att de ungdomar som själva är engagerade i miljöfrågor och samtidigt har ett högt förtroende för hur forskare och övriga samhället jobbar, mår psykiskt bättre än andra grupper.

I det här projektet som drivs av Centrum för hav och samhälle kommer deltagarna kunna ta del av de senaste forskningen om havsmiljön, engagera sig och undersöka möjliga lösningar till dessa miljöproblem.

För gymnasieskolor

Ocean Blues riktar sig till gymnasieskolor i Västsverige och erbjuder utbildningspaket inom följande områden:

  • Klimatförändringar
  • Plast i havet
  • Minskad biologisk mångfald
  • Kemiska föroreningar

Samverkan

Ocean blues finansieras av medel från forskningsrådet Formas. Projektet sträcker sig mellan 2020 och 2022 och är ett samarbete mellan flera delar av Göteborgs universitet:

Centrum för hav och samhälle
Centrum för framtidens kemiska riskanalyser och styrning – FRAM
Centrum för studier av kollektivt handlande vid Göteborgs universitet – CeCAR
Göteborgs globala biodiversitetscenter – GGBC
Havsmiljöinstitutet
HDK-Valand

Kontakt:

Om du har frågor om projektet eller jobbar inom gymnasieskolan i Västsverige och vill ta del av projektet ta kontakt med Malin Rosengren, projektledare eller Grazzia Matamoros, utbildningsansvarig.

Finansierat av