Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Frågor och svar inför hösten 2021

Här har vi samlat vanliga frågor och svar inför hösten 2021.

Våra kandidatprogram och flera av våra kurser öppnar för sen anmälan den 16 juli. Sök så tidigt som möjligt då det är först till kvarn som gäller. För att ansöka måste du ha alla dina meriter klara. Läs mer om sen anmälan på antagning.se

Antagningsbesked 1 kommer 16 juli och ska svaras på senast  23 juli.

Antagningsbesked 2 kommer 29 juli.

Viktiga datum för antagningen hittar du här.

Kontakta antagning.se om din fråga gäller antagningsprocessen.

Vi skickar ut information den 16 juli till alla som har blivit antagna i urval 1 och 30 juli till alla som är antagna i både urval 1 och urval 2.

Alla frågor kring CSN och finansiering besvaras av CSN.

 www.csn.se 

Mejla studentadmin@gvc.gu.se med namn, personnummer och datum för tentamen du vill anmäla dig till.

Här kan du söka fram alla kursöversikter i Canvas. 

Canvas är universitets digitala lärplattform. Redan innan du är registrerad på en kurs kan du ta del av viss information, som litteraturlista (åtta veckor innan) och schema (två veckor innan). När du är registrerad på en kurs så kommer du åt mer information som kursansvarig ansvarar för. 

Schema och litteraturlista publiceras på lärplattformen Canvas. Du kan söka fram din kurs i Canvas här.  Observera att litteraturlistan ska finnas tillgänglig åtta veckor innan kursstart och schema två veckor innan kursstart. 

Du kan också söka fram litteraturlista till kursplan på Hitta kursplan och litteraturlista. 

Omregistreringar ska göras en vecka innan kursstart. Gäller det första kursen i höst så är registreringsperioden sista veckan i augusti. Mejla studentadmin@gvc.gu.se.