Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Measurement of respirator… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Measurement of respiratory burst products generated by professional phagocytes

Forskningsöversiktsartikel
Författare Claes Dahlgren
Anna Karlsson
Johan Bylund
Publicerad i Methods Mol Biol
Volym 412
Sidor 349-63
Publiceringsår 2007
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning
Sidor 349-63
Språk en
Länkar www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämneskategorier Medicin och Hälsovetenskap

Sammanfattning

Activation of professional phagocytes, potent microbial killers of our innate immune system, is associated with an increase in cellular consumption of molecular oxygen (O2). The burst of 02 consumption is utilized by an NADPH-oxidase to generate highly-reactive oxygen species (ROS) starting with one and two electron reductions to generate superoxide anion (O2-) and hydrogen peroxide (H2O2), respectively. ROS are strongly bactericidal but may also cause tissue destruction and induce apoptosis in other immune competent cells of both the innate and the adaptive immune systems. Thus, the development of basic techniques to measure/quantify ROS generation/release by phagocytes during activation of the respiratory burst is of great importance, and a large number of techniques have been used for this purpose. Three of these techniques, chemiluminescence amplified by luminol/ isoluminol, the absorbance change following reduction of cytochrome c, and the fluorescence increase upon oxidation of p-hydroxyphenylacetate, are described in detail in this chapter. These techniques can be valuable tools in research spanning from basic phagocyte biology to more clinically-oriented research on innate immune mechanisms and inflammation.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?