Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Användbarhet och genomför… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Användbarhet och genomförbarhet av en strukturerad risk- och skyddsintervju med våldsutövande pappor

Rapport
Författare Ole Hultmann
Anders Broberg
Ulf Axberg
Maria Eriksson
Clara Iversen
ISBN 978-91-983338-5-5
Förlag Göteborgs universitet
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Psykologiska institutionen
Språk sv
Länkar https://gup.ub.gu.se/file/208180
Ämnesord föräldraförmåga, reflekterande förmåga, riskbedömning, barnavårdsutredning, strukturerad intervju, användbarhet, genomförbarhet
Ämneskategorier Tillämpad psykologi

Sammanfattning

I detta delprojekt har vi undersökt användbarhet och genomförbarhet av en intervju avsedd att användas i socialtjänstens myndighetsutövning med en förälder som är utpekad som våldsutövande. Syftet med projektet var att pröva genomförbarheten av intervjun i barnavårdsutredningar och stödverksamheter. Vi undersöker om intervjufrågorna genererar relevant information om kända riskfaktorer baserade på tidigare forskning (användbarhet). Vi undersökte om en undergrupp av intervjusvaren kan tolkas enligt mentaliseringsteori/reflekterande förmåga som ett mått på föräldraförmåga. Intervjuns mentaliserings-frågor bedöms vara användbara för att bedöma föräldrars mentaliseringsförmåga. Frågorna om genomförbarhet och användbarhet av intervjun inom socialtjänstens myndighetsutövning har inte kunnat besvaras.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?