Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Identifying transglutamin… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Identifying transglutaminase reaction products via mass spectrometry as exemplified by the MUC2 mucin - Pitfalls and traps

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Liisa Arike
Gunnar C. Hansson
Christian V Recktenwald
Publicerad i Analytical Biochemistry
Volym 597
ISSN 0003-2697
Publiceringsår 2020
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1016/j.ab.2020.113668
Ämnesord Mucus, MUC2, Isopeptide bond, Cross-link, Transglutaminase, identification, peptides, deamidation, glutamine, ms/ms, Biochemistry & Molecular Biology, Chemistry
Ämneskategorier Biokemi och molekylärbiologi

Sammanfattning

In order to demonstrate transglutaminase activity in biological samples immunological as well as glutamine- and amine-donor based assays are commonly used. However, the identification of the transglutaminase reaction product, i. e. the isopeptide cross-linked peptides/proteins or the deamidated protein/peptide are often neglected. This article describes a workflow for the detection of the products of transglutaminase-catalyzed reactions. In particular, possible pitfalls and traps that can arise during the mass spectrometry-based identification of isopeptide cross-links are addressed and characterised on actual samples.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?