Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Externredovisning i icke-… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Externredovisning i icke-noterade svenska företag - Uppgifter och lösningar. 2:a upplagan.

Bok
Författare Lars-Eric Bergevärn
Kristina Jonäll
Marie Lumsden
ISBN 9789144123820
Förlag Studentlitteratur
Förlagsort Lund
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Företagsekonomiska institutionen, Redovisning
Språk sv
Ämnesord Extern redovisning , Företag , Företagsekonomi , Ekonomistyrning , Managerial accounting , Business enterprises , Managerial economics , Sverige
Ämneskategorier Företagsekonomi

Sammanfattning

I dagens samhälle är det många professioner, inte bara ekonomer, som måste kunna läsa och förstå en årsredovisning eller ett årsbokslut. Då krävs en förståelse för innehållet i de lagar och kompletterande normer som styr hur svenska företag ska redovisa och hur reglerna påverkar de ekonomiska rapporterna. Boken består 
av uppgifter och lösningar och fokus är att belysa de viktigaste reglerna som icke-noterade svenska företag ska tillämpa när en årsredovisning eller årsbokslut ska upprättas. Frågor som behandlas är till exempel hur rapporter ska presenteras och de värderingsregler som ska tillämpas när olika typer av tillgångar och skulder ska värderas. Redovisning kan diskuteras och presenteras på olika nivåer. Den första nivån är principnivån, där begrepp, redovisningsprinciper tillsammans med redovisningslagstiftning samt kompletterande normgivning finns. Hur principerna påverkar innehållet i de ekonomiska rapporterna i form av balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys utgör den andra nivån, rapportnivån. En central del i boken är att belysa vilka effekter som principerna får på de ekonomiska rapporterna. Denna uppgiftsbok följer teoriboken Externredovisning i icke-noterade svenska företag.
Denna andra upplaga är uppdaterad vad gäller ändringar i års­redovisningslagen och K3-regelverket.
 Boken vänder sig till högskolestudenter på grundnivå men kan också vara användbar för andra grupper som studerar redovisning på grundnivå. Läsarna bör dock ha vissa kunskaper om redovisningsprocessen såsom grundläggande kunskaper om löpande redovisning samt hur ett bokslut sammanställs.


Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?