Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Integrationens svarta bok… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Integrationens svarta bok och akademins vita murar - Intervju med professor Masoud Kamali

Övrigt
Författare Adrián Groglopo
Publicerad i Antirasistiska Akademin
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Länkar https://youtu.be/TudUW2NNELg
Ämneskategorier Historia och arkeologi, Annan humaniora, Filosofi, etik och religion, Hälsovetenskaper, Annan medicin och hälsovetenskap, Sociologi, Utbildningsvetenskap, Annan samhällsvetenskap, Medie- och kommunikationsvetenskap, Social och ekonomisk geografi, Statsvetenskap, Juridik

Sammanfattning

Masoud Kamali är professor i social arbete vid Mittuniversitetet, och mest känd från att ha lett den statliga utredningen om makt, integration och strukturell diskriminering som pågick 2004-2006 och som publicerade 13 volymer samt slutbetänkandet ”Integrationens svarta bok” (SOU 2006:79). Intervjuserie som finansierades av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Projektet handlar om 17 djupintervjuer med både forskare som studerar rasism i Sverige och aktivister som arbetar med frågor om rasism och mänskliga rättigheter. Projektansvarig och intervjuare: Adrián Groglopo.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?