Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Demokrati, Islamofobi och… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Demokrati, Islamofobi och Sveriges framtid - Intervju med Sveriges Unga Muslimers ordförande Rashid Musa

Övrigt
Författare Adrián Groglopo
Publicerad i Antirasistiska Akademin
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Länkar https://youtu.be/XYxfji1lv3E
Ämneskategorier Annan humaniora, Filosofi, etik och religion, Hälsovetenskaper, Övrig annan samhällsvetenskap, Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER), Arbetslivsstudier, Annan samhällsvetenskap, Genusstudier, Statsvetenskap, Social och ekonomisk geografi, Medie- och kommunikationsvetenskap, Utbildningsvetenskap, Sociologi

Sammanfattning

Rashid Musa är ordförande för Sveriges Unga Muslimer (SUM). I denna intervju talar Rashid och Adrián om demokrati, rasism och islamofobi samt om behovet av en ny politisk mobilisering av de rasifierade andra. Intervjuserie som finansierades av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Projektet handlar om 17 djupintervjuer med både forskare som studerar rasism i Sverige och aktivister som arbetar med frågor om rasism och mänskliga rättigheter. Projektansvarig och intervjuare: Adrián Groglopo.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?