Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

GlyConnect: Glycoproteomi… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GlyConnect: Glycoproteomics Goes Visual, Interactive, and Analytical

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare D. Alocci
J. Mariethoz
A. Gastaldello
E. Gasteiger
Niclas G. Karlsson
D. Kolarich
N. H. Packer
F. Lisacek
Publicerad i Journal of Proteome Research
Volym 18
Nummer/häfte 2
Sidor 664-677
ISSN 1535-3893
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 664-677
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1021/acs.jproteome.8b...
Ämnesord data integration, database, software, glycoprotein, glycomics, glycoproteomics, glycan structure, symbol nomenclature, relational database, glycomics, tool, ontology, Biochemistry & Molecular Biology
Ämneskategorier Biologiska vetenskaper

Sammanfattning

Knowledge of glycoproteins, their site-specific glycosylation patterns, and the glycan structures that they present to their recognition partners in health and disease is gradually being built on using a range of experimental approaches. The data from these analyses are increasingly being standardized and presented in various sources, from supplemental tables in publications to localized servers in investigator laboratories. Bioinformatics tools are now needed to collect these data and enable the user to search, display, and connect glycomics and glycoproteomics to other sources of related proteomics, genomics, and interactomics information. We here introduce GlyConnect (https://glyconnect.expasy.org/), the central platform of the Glycomics@ExPASy portal for glycoinformatics. GlyConnect has been developed to gather, monitor, integrate, and visualize data in a user-friendly way to facilitate the interpretation of collected glycoscience data. GlyConnect is designed to accommodate and integrate multiple data types as they are increasingly produced.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?