Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Conformational Preference… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Conformational Preferences of Isolated Glycylglycine (Gly-Gly) Investigated with IRMPD-VUV Action Spectroscopy and Advanced Computational Approaches

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Vasyl Yatsyna
Ranim Mallat
Tim Gorn
Michael Schmitt
Raimund Feifel
Anouk M. Rijs
Vitali Zhaunerchyk
Publicerad i Journal of Physical Chemistry A
Volym 123
Sidor 862-872
ISSN 1089-5639
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för fysik (GU)
Sidor 862-872
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1021/acs.jpca.8b...
Ämneskategorier Fysik

Sammanfattning

© 2019 American Chemical Society. In this article, we report the results of gas-phase IR spectroscopy of neutral glycylglycine (Gly-Gly) in the 700-1850 cm-1 frequency range. A combination of laser desorption, jet-cooling, and IR multiple-photon dissociation vacuum-ultraviolet (IRMPD-VUV) action spectroscopy is employed, together with extensive quantum chemical calculations that assist in the analysis of the experimental data. As a result, we determined that the most favorable conformer in the low-temperature environment of the supersonic jet is the nearly planar structure with two C5 hydrogen-bonding interactions. Calculations clearly show that this conformer is favored because of its flexibility (considerable entropy stabilization) as well as efficient conformer relaxation processes in the jet. To gain more understanding into the relative stability of the lowest-energy Gly-Gly conformers, the relative strength of hydrogen bonding and steric interactions is analyzed using the noncovalent interactions (NCI) approach.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?