Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nytt nordiskt protokoll f… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt nordiskt protokoll för metoder att följa barns exponering för marknadsföring av livsmedel

Artikel i övriga tidskrifter
Författare Christina Berg
Arnfinn Helleve
Publicerad i Nordisk Nutrition
Nummer/häfte 4
Sidor 25-28
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Sidor 25-28
Språk sv
Ämneskategorier Näringslära, Hushålls- och kostvetenskap

Sammanfattning

I ett samarbete mellan de nordiska länderna har ett protokoll för att kartlägga marknadsföring av ohälsosamma livsmedel till barn och ungdomar utvecklats. Protokollet, som publicerats av Nordiska ministerrådet, beskriver metoder för hur man studerar barns exponering för marknadsföring av livsmedel. Den fokuserar på den typ av mat och dryck som inte bör marknadsföras till barn enligt WHO. Det innebär livsmedel som sannolikt bidrar till en överkonsumtion av energi, socker och salt.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?