Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Crop quality under rising… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Crop quality under rising atmospheric CO2

Forskningsöversiktsartikel
Författare Johan Uddling
Malin Broberg
Zhaozhong Feng
Håkan Pleijel
Publicerad i Current Opinion in Plant Biology
Volym 45
Sidor 262-267
ISSN 13695266
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för biologi och miljövetenskap
Sidor 262-267
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1016/j.pbi.2018....
Ämneskategorier Botanik, Miljövetenskap, Jordbruksvetenskap

Sammanfattning

© 2018 Elsevier Ltd Crops grown under elevated CO2 (eCO2) typically exhibit enhanced yields but at the same time decreased nutritional quality. The latter effect has often been explained as a growth dilution phenomenon, but this cannot be the only process involved since crop nutrient concentrations are decreased also when production is unaffected by eCO2. We review the current knowledge on eCO2 effects on crop nutritional quality with focus on the current understanding of the possible mechanisms and processes causing these effects. Emphasis is on crop nitrogen (N) and protein concentrations but effects on other nutrients and how they compare with those on N are also covered.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?