Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Anthropological perspecti… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anthropological perspectives on food, the body, and Islam

Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)
Författare Maris Boyd Gillette
Publicerad i Food and Embodied Identities in the Early Modern and Modern World Conference 2018
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för globala studier, socialantropologi
Språk en
Länkar https://bodyandfoodhistories.wordpr...
Ämneskategorier Socialantropologi

Sammanfattning

In this paper Gillette uses an incident from her anthropological field research in a Muslim neighborhood in China to think about questions of scale and method for studying food, the body, and Islam. She argues that food, the body, and Islam are multi-scalar phenomena, and that this has important implications for the methods we can use to study them as historians and anthropologists. Her analysis contributes to ongoing discussions about the study of “the sensorium,” or sight, sound, taste, smell, and touch, across cultural and historical difference.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?