Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hur kan muntlig interakti… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur kan muntlig interaktion bedömas utifrån styrdokumenten i moderna språk?

Övrigt
Författare Åsa Sebestyén
Gudrun Erickson
Publicerad i Artikel inom ramen för Språksprånget - Skolverkets webbaserade kompetensutveckling för lärare i moderna språk; Modul: Muntlig språkutveckling; Del 8
Förlag Skolverket
Förlagsort Stockholm
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Språk sv
Länkar https://larportalen.skolverket.se/#...
Ämnesord Moderna språk, muntlig språkfärdighet, styrdokument, bedömning, planering, sambedömning
Ämneskategorier Pedagogik, Språk och litteratur

Sammanfattning

De svenska kurs- och ämnesplanerna präglas av en funktionell och handlingsorienterad språksyn, där kommunikation står i centrum. Den här delen syftar till att synliggöra de resurser för bedömning som finns i svenska styrdokument och andra bedömningsstöd, men vill också synliggöra de bedömningsstöd som redan finns i klassrum och kollegium. Du som språklärare får förslag på hur du och dina kollegor kan arbeta med att öka likvärdigheten i bedömningen av muntlig produktion och interaktion, och texten exemplifierar hur ett bedömningstillfälle kan förberedas, genomföras samt efterarbetas. Några centrala aspekter av undervisning och bedömning av muntlig produktion och interaktion behandlas, till exempel begreppet ’allsidig kommunikativ förmåga’, relationen formativ respektive summativ bedömning samt likvärdighet. Arbetet med delen mynnar ut i planering, genomförande och utvärdering av muntlig interaktion som du och dina kollegor sambedömer.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?