Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Instagram – det nya svart… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Instagram – det nya svarta?

Kapitel i bok
Författare Marie Grusell
Beata Jungselius
Publicerad i Snabbtänkt. Reflektioner från valet 2018 av ledande forskare
Sidor 99-100
ISBN 9789188025999
Förlag Demicom, MIUN
Förlagsort Sundsvall
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG)
Institutionen för tillämpad informationsteknologi (GU)
Sidor 99-100
Språk sv
Länkar https://www.snabbtankt.se/contentas...
Ämnesord Social Sciences , Political Science , Samhällsvetenskap , Statsvetenskap , Media and Communications , Medie- och kommunikationsvetenskap
Ämneskategorier Kommunikationsvetenskap

Sammanfattning

Sociala medier är idag en självklar del av vardagen, både för väljare och partier. I årets valrörelse har sociala medier integrerats fullt ut i partiernas kampanjarbeten och samtliga stora partier har en etablerad närvaro och jobbar aktivt med att synas på olika sociala plattformar som till exempel Twitter, Facebook och Instagram. Utöver betydelsen för upprätthållandet av mellanmänskliga relationer, har sociala medier även fått betydelse inom andra områden. Företag blir allt mer medvetna om hur man kan nyttja plattformen som annonsyta, lärare möter elever osv. Något som blivit tydligt sedan introduktionen av sociala medier som kampanjverktyg är att de sociala medieplattformarna har olika uttrycksformer. Twitter är en kanal där politiker möter journalister och opinionsbildare i ett högt tempo. Facebook har blivit en mötesplats för kärnväljare och har sin styrka som en form av mobiliseringsnätverk. Instagram kan ses som en digital valaffisch med ett förhållandevis lugnare tempo och en många gånger mer “personlig” ton.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?