Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Reframing Convenience Foo… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Reframing Convenience Food

Bok
Författare Peter Jackson
Helene Brembeck
Jonathan Everts
Maria Fuentes
Bente Halkier
Frej Daniel Hertz
Angela Meah
Valerie Viehoff
Christine Wenzl
ISBN 978-3-319-78150-1
Förlag Palgrave Macmillan, Cham
Förlagsort London
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Gothenburg Research Institute (GRI)
Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK)
Språk en
Länkar https://link.springer.com/book/10.1...
Ämnesord consumption; unhealthy; ERA-Net Sustainable Food programme; cooking; culinary practice; public health; ecology of food; sustainable;
Ämneskategorier Etnologi

Sammanfattning

This book questions the simplistic view that convenience food is unhealthy and environmentally unsustainable. By exploring how various types of convenience food have become embedded in consumers’ lives, it considers what lessons can be learnt from the commercial success of convenience food for those who seek to promote healthier and more sustainable diets. The project draws on original findings from comparative research in the UK, Denmark, Germany and Sweden (funded through the ERA-Net Sustainable Food programme). Reframing Convenience Food avoids moral judgments about convenience food, and instead provides a refreshingly novel perspective guided by an understanding of everyday consumer practice. It will appeal to those with an interest in the sociology and politics behind health, consumerism, sustainability and society.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?