Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Emotion and practice: Mot… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Emotion and practice: Mothering, cooking, and teleoaffective episodes

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Susanna Molander
Benjamin J. Hartmann
Publicerad i Marketing Theory
Volym 18
Nummer/häfte 3
Sidor 371-390
ISSN 1470-5931
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Företagsekonomiska institutionen, Marknadsföring
Sidor 371-390
Språk en
Länkar https://doi.org/10.1177/14705931177...
Ämnesord Affect, consumption, embodiment, emotions, ethnography, mothering, practice theory, teleoaffective structure
Ämneskategorier Företagsekonomi

Sammanfattning

While emotions are a central facet of consumer culture, relatively little is known about how they are tied to the embodied and tacit aspects of everyday living. This article explores how practices organize emotions and vice versa. Pairing Schatzki’s teleoaffective structure with emotions understood as intensities that are deeply inscribed in the structural blueprints of practices, we propose that the organization of emotions and practices is recursive and based on three teleoaffective episodes: anticipating, actualizing, and assessing. To illustrate this, we present an analysis of empirical material from an ethnographic study on mothering. The practice–emotion link we unfold contributes to understanding the operation of emotions in consumer culture by specifying how practices and emotions are co-constitutive. This offers novel insights into the embodied and routinized nature of emotions, illuminates the connection between practices and individuals, and highlights the role of emotions in practice change.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?