Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Perinatal Group B Streptococcal Infections: Virulence Factors, Immunity, and Prevention Strategies

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare J. Vornhagen
Kristina M. Adams Waldorf
L. Rajagopal
Publicerad i Trends in Microbiology
Volym 25
Nummer/häfte 11
Sidor 919-931
ISSN 0966-842X
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för kliniska vetenskaper, sektionen för kvinnors och barns hälsa, Avdelningen för obstetrik och gynekologi
Sidor 919-931
Språk en
Länkar doi.org/10.1016/j.tim.2017.05.013
Ämnesord human extraplacental membranes, lactobacillus-reuteri crl1324, human, epithelial-cells, onset neonatal sepsis, rich repeat proteins, alpha-c-protein, vaginal colonization, preterm birth, in-vitro, camp, factor
Ämneskategorier Obstetrik och kvinnosjukdomar, Klinisk bakteriologi

Sammanfattning

Group B streptococcus (GBS) or Streptococcus agalactiae is a beta-hemolytic, Gram-positive bacterium that is a leading cause of neonatal infections. GBS commonly colonizes the lower gastrointestinal and genital tracts and, during pregnancy, neonates are at risk of infection. Although intrapartum antibiotic prophylaxis during labor and delivery has decreased the incidence of early-onset neonatal infection, these measures do not prevent ascending infection that can occur earlier in pregnancy leading to preterm births, stillbirths, or late-onset neonatal infections. Prevention of GBS infection in pregnancy is complex and is likely influenced by multiple factors, including pathogenicity, host factors, vaginal microbiome, false-negative screening, and/or changes in antibiotic resistance. A deeper understanding of the mechanisms of GBS infections during pregnancy will facilitate the development of novel therapeutics and vaccines. Here, we summarize and discuss important advancements in our understanding of GBS vaginal colonization, ascending infection, and preterm birth.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?