Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Isolation and laboratory … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Isolation and laboratory domestication of natural yeast strain

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare G. Liti
Jonas Warringer
Anders Blomberg
Publicerad i Cold Spring Harbor Protocols
Nummer/häfte 8
Sidor 626-630
ISSN 1940-3402
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 626-630
Språk en
Länkar doi.org/10.1101/pdb.prot089052
Ämneskategorier Molekylärbiologi

Sammanfattning

The process from yeast isolation to their use in laboratory experiments is lengthy. Historically, Saccharomyces strains were easily obtained by sampling alcoholic fermentation processes or other substrates associated with human activity in which Saccharomyces was heavily enriched. In contrast, wild Saccharomyces yeasts are found in complex microbial communities and small population sizes, making isolation challenging. We have overcome this problem by enriching yeast on media favoring the growth of Saccharomyces over other microorganisms. The isolation process is usually followed by molecular characterization that allows the strain identification. Finally, yeast isolated from domestic or wild environments need to be genetically manipulated before they can be used in laboratory experiments. © 2017 Cold Spring Harbor Laboratory Press.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?