Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Convenient Food for Baby:… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Convenient Food for Baby: A Study of Weaning as a Social Practice

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Helene Brembeck
Maria Fuentes
Publicerad i Food, Culture and Society. An international Journal of Multidisciplinary Research
Volym 20
Nummer/häfte 4
Sidor 569-586
ISSN 1552-8014
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Centrum för konsumtionsvetenskap (CFK)
Sidor 569-586
Språk en
Länkar doi.org/10.1080/15528014.2017.13579...
Ämnesord baby food, convenience, weaning, social practice
Ämneskategorier Företagsekonomi, Etnologi

Sammanfattning

This article reports findings from a study of weaning from a perspective informed by practice theory. The overall aim is to examine how parents integrate convenience baby food into their everyday feeding practices. The focus is the embedding of convenience baby foods in the routines and rhythms of everyday life and the “do-ability” of different practices. The study is based on fieldwork with nineteen mothers in Falköping in western Sweden. Results show that local do-abilities emerge out of situated combinations of materials, competences, and meanings. Convenience proves to be an emergent category rather than a property of particular kinds of food.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?