Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Next Generation O-Linked … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Next Generation O-Linked Glycomics

Forskningsöversiktsartikel
Författare Niclas G. Karlsson
Chunsheng Jin
Miguel A. Rojas-Macias
Barbara Adamczyk
Publicerad i Trends in glycoscience and glycotechnology
Volym 29
Nummer/häfte 166
Sidor 35-46
ISSN 0915-7352
Publiceringsår 2017
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 35-46
Språk en
Länkar doi.org/10.4052/tigg.1602.1E
https://www.jstage.jst.go.jp/articl...
Ämnesord Bioinformatics, Mass spectrometry, Glycomics, Liquid chromatography
Ämneskategorier Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi (inklusive stamcellsbiologi), molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi eller biofarmaci)

Sammanfattning

The adaption of methods from last century’s glycoanalysis into packages for performing the 21st century’s O-linked glycomics has been slow. However, the involvement of O-linked glycans in many of the physical barriers in the body (cell membranes, epithelial and mucosal layers and cartilage surface) points towards a role in many of this century’s health sector challenges. These include but are not limited to inflammation, infections, and degradation of tissue due to aging. This review focus on the development of O-linked glycomics, including current state-of-the-art release methods, analytical characterisation using mass spectrometry and liquid chromatography. The future outcome emerging technologies for O-linked glycomics including novel chemistry, analytical methods for quantification and characterisation and glycobioinformatics is presented.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?