Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Re-evaluating the Frankfu… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Re-evaluating the Frankfurt isothermal static diffusion chamber for ice nucleation

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare J. Schrod
A. Danielczok
D. Weber
M. Ebert
Erik S Thomson
H. G. Bingemer
Publicerad i Atmospheric Measurement Techniques
Volym 9
Nummer/häfte 3
Sidor 1313-1324
ISSN 1867-1381
Publiceringsår 2016
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 1313-1324
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.5194/amt-9-1313-2016
Ämnesord nuclei, particles, europe, dust, Meteorology & Atmospheric Sciences
Ämneskategorier Fysik

Sammanfattning

Recently significant advances have been made in the collection, detection and characterization of ice nucleating particles (INPs). Ice nuclei are particles that facilitate the heterogeneous formation of ice within the atmospheric aerosol by lowering the free energy barrier to spontaneous nucleation and growth of ice from atmospheric water and/or vapor. The Frankfurt isostatic diffusion chamber (FRankfurt Ice nucleation Deposition freezinG Experiment: FRIDGE) is an INP collection and offline detection system that has become widely deployed and shows additional potential for ambient measurements. Since its initial development FRIDGE has gone through several iterations and improvements. Here we describe improvements that have been made in the collection and analysis techniques. We detail the uncertainties inherent in the measurement method and suggest a systematic method of error analysis for FRIDGE measurements. Thus what is presented herein should serve as a foundation for the dissemination of all current and future measurements using FRIDGE instrumentation.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?