Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

"En app låter som ett jäv… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"En app låter som ett jävla skämt" En studie över ungdomars reflektioner gällande kommunikation med blåljusorganisationer

Rapport
Författare Marie Eneman
Erik Borglund
Jonas Landgren
Publiceringsår 2015
Publicerad vid Institutionen för tillämpad informationsteknologi (GU)
Språk sv
Ämnesord Användning av digital teknologi, ungdomar, blåljusaktörer, krissituationer
Ämneskategorier Informationsteknologi, Annan samhällsvetenskap

Sammanfattning

Dagens och morgondagens ungdomar använder teknik i sin vardag. De är uppvuxna med teknik för kommunikation. De hanterar sociala media och kan snabbt få information om vad som händer och samtidigt vara med i detta. De har lärt sig att hantera och använda tekniken som en del i vardagen och livet. De är duktiga på att skriva korta och precisa SMS och hanterar MMS och video på ett annat sätt än de äldre. Enligt rapport från media rådet 2012/13 så har internet användandet ökat i samtliga åldersgrupper och nära 100% ifrån 12 års ålder. Störst är ökningen när det gäller att använda internet i mobilen.Hur kommer detta att påverkar framtida krav på användandet och teknikutvecklande i arbetslivet. Vilka trender och tendenser kan man se hos ungas användande av teknik för kommunikation. Vilka krav kommer de ställa på hur man använder tekniken för kommunikation i det dagliga arbetet inom blåljussektorn?

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?