Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

”Vem är jag utan cannabis… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

”Vem är jag utan cannabis?” En studie om behandling för personer med riskbruk, missbruk eller beroende av cannabis: Behandlares och klienters perspektiv och förändringsprocesser.

Bok
Författare Russell Turner
Torbjörn Forkby
Förlag FoU i Väst/GR
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2015
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Länkar https://goteborgsregionen.se/downlo...
Ämnesord Behandling, cannabis, öppenvård, programteori
Ämneskategorier Socialt arbete

Sammanfattning

Hur väl fungerar öppenvårdsbehandling för personer som använder cannabis? Hur upplever klienterna behandlingen? Och vilket blir utfallet? H Dessa frågor tas upp i denna slutrapport från en treårig studie av den behandling är saknas det text som Behandlingsgruppen för drogproblem i Göteborg erbjuder personer som använder cannabis. Insikter om hur behandling fungerar i prak ken är en vik g del i e kunskapsbaserat arbete. I synnerhet är klienternas upplevelser av behandlingen av central betydelse, llsammans med själva u allet av behandlingen. Det nns få studier som undersöker klienters perspek v på behandling och behandlarnas perspek v på sin prak k och fak skta resultat av behandling. De a är bakgrunden ll a Social resursförvaltning i Göteborgs Stad gav FoU i Väst/GR i uppdrag a genomföra studien, som är e delprojekt i det na onella projektet Trestad2. Rapporten riktar sig främst ll personal som arbetar inom missbruksvården eller som ger stöd och behandling ll personer som använder cannabis. Målet med rapporten är a förstå vilka typer av klienter som söker sig ll behandling, vilka förändringsprocesser de går igenom och vilket u all behandlingen ger. Avsikten är a iden era de förändringsmekanismer som är av betydelse för olika klienter i olika situa oner. Genom a förstå hur dessa förändringsmekanismer kan fungera hos olika individer kan behandlingen justeras och anpassas för a bä re stödja en person som vill leva e liv som inte är styrt av cannabis.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?