Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Visualizing a protein qua… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Visualizing a protein quake with time-resolved X-ray scattering at a free-electron laser

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare David Arnlund
Linda C Johansson
Cecilia Wickstrand
A. Barty
G. J. Williams
Erik Malmerberg
J. Davidsson
D. Milathianaki
D. P. Deponte
R. L. Shoeman
D. J. Wang
D. James
Gergely Katona
Sebastian Westenhoff
T. A. White
A. Aquila
S. Bari
Peter Berntsen
M. Bogan
T. B. van Driel
R. B. Doak
K. S. Kjaer
M. Frank
R. Fromme
I. Grotjohann
R. Henning
M. S. Hunter
R. A. Kirian
I. Kosheleva
C. Kupitz
M. N. Liang
A. V. Martin
M. M. Nielsen
M. Messerschmidt
M. M. Seibert
Jennie Sjöhamn
F. Stellato
U. Weierstall
N. A. Zatsepin
J. C. H. Spence
P. Fromme
I. Schlichting
S. Boutet
G. Groenhof
H. N. Chapman
Richard Neutze
Publicerad i Nature Methods
Volym 11
Nummer/häfte 9
Sidor 923-926
ISSN 1548-7091
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Sidor 923-926
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1038/nmeth.3067
Ämnesord FREQUENCY VIBRATIONAL-MODES, STRUCTURAL DYNAMICS, Biochemical Research Methods
Ämneskategorier Kemi

Sammanfattning

We describe a method to measure ultrafast protein structural changes using time-resolved wide-angle X-ray scattering at an X-ray free-electron laser. We demonstrated this approach using multiphoton excitation of the Blastochloris viridis photosynthetic reaction center, observing an ultrafast global conformational change that arises within picoseconds and precedes the propagation of heat through the protein. This provides direct structural evidence for a 'protein quake': the hypothesis that proteins rapidly dissipate energy through quake-like structural motions.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?