Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Elektriska mätsystem och … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Elektriska mätsystem och mätmetoder

Lärobok
Författare Lars Bengtsson
ISBN 91-44-02903-9
Förlag Studentlitteratur
Förlagsort Lund
Publiceringsår 2003
Publicerad vid Institutionen för fysik (GU)
Språk sv
Ämnesord Measurement systems, sensors, amplifiers, AD converters, signal processing, curve fitting, transmission lines, noise reduction
Ämneskategorier Acceleratorfysik och instrumentering, Elektronik, Elektronisk mät- och apparatteknik

Sammanfattning

Elektrisk mätteknik spänner över ett brett teknikområde och har utvecklats till något av ett tvärtekniskt ingenjörsämne. Den här boken tar fasta på detta och behandlar en lång rad aspekter på elektriska mätsystem och mätmetoder. Boken innehåller t ex en detaljerad genomgång av givare, förstärkare och AD-omvandlare. Mätinstrument med inbyggda signalbehandlingsfunktioner som t ex frekvensanalys, korrelation och medelvärdesbildning utgör en stor del av innehållet. Även filter, både analoga och digitala behandlas. Mätinstrumentens och anslutningskablarnas inverkan på mätvärdet behandlas detaljerat liksom elektromagnetisk störningskoppling och EMC-aspekter på mätsystem, smat databehandling i form av mätosäkerhetsanalyser och kurvanpassning. I boken finns också en presentation av det grafiska programspråket LabVIEW.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?