Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mikrodatorteknik… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mikrodatorteknik

Lärobok
Författare Lars Bengtsson
ISBN 91-634-1593-3
Förlag Liber Utbildning
Förlagsort Stockholm
Publiceringsår 1995
Publicerad vid
Språk sv
Ämnesord RISC, CISC, mikrocontroller, alfanumerisk display, DA-omvandlare, seriekommunikation
Ämneskategorier Datorteknik, Programvaruteknik, Elektroteknik och elektronik, Elektronik, Datorsystem, Inbäddad systemteknik

Sammanfattning

Första delen behandlar Microchips "Base-line"-kretsar och andra delen behandlar "Midrange"-kretsarna. De flesta funktioner belyses med konstruktionsexempel. Exempel och övningar är mycket hårdvarunära och boken behandlar konstruktion av mikrodatorer från grunden. Boken är avsedd för kurser i mikrodatorteknik på högskolan eller annan högre teknisk utbildning, men kan även användas som självstudiematerial eftersom de flesta exempel ges med detaljerade och verifierade lösningar av såväl hård- som mjukvaran. Tidigare erfarenhet av assemblerprogrammering är inte nödvändig men grundläggande kunskaper i digitalteknik förutsätts. Boken kan med fördel också läsas av rutinerade assemblerprogrammerare som vill veta hur prestanda hos de nya RISC-baserade PIC-controllerna står sig i konkurrensen med de mer etablerade enchipscontrollerna, t ex HC11 och 8751, som bygger på traditionell CISC-arkitektur.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?