Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

An in vitro and in vivo C… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

An in vitro and in vivo Comparison of the Effect of Stevia rebaudiana Extracts on Different Caries-Related Variables: A Randomized Controlled Trial Pilot Study

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare E. Brambilla
M. G. Cagetti
A. Ionescu
G. Campus
Peter Lingström
Publicerad i Caries Research
Volym 48
Nummer/häfte 1
Sidor 19-23
ISSN 0008-6568
Publiceringsår 2014
Publicerad vid Institutionen för odontologi, sektion 3
Sidor 19-23
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1159/000351650
Ämnesord Caries, Plaque pH, Rebaudioside A, Stevioside, INTENSE NATURAL SWEETENERS, DENTAL-CARIES, PLAQUE-PH, STEVIOSIDE, SWEETNESS, SUCROSE, 2-YEAR, RISK
Ämneskategorier Odontologi, Cariologi

Sammanfattning

The effect of Stevia extracts on in vitro Streptococcus mutans biofilm formation and in vivo plaque pH was evaluated in this paper. Three 10% solutions containing stevioside, rebaudioside A or sucrose were prepared. MIT assay was used to evaluate microbiological counts in vitro. Twenty volunteers rinsed for 1 min with each solutions, and plaque pH was measured at 7 time points after each rinse. Higher in vitro S. mutans biofilm formation was observed in sucrose solution (p < 0.01). After 5, 10, 15 and 30 min, the sucrose in vivo rinse produced a statistically significantly lower pH value compared to the Stevia extracts (F = 99.45, p < 0.01). Stevia extracts can be considered nonacidogenic. (C) 20135. Karger AG, Basel

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?