Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

PAQR-2 Regulates Fatty Ac… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

PAQR-2 Regulates Fatty Acid Desaturation during Cold Adaptation in C. elegans

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Emma Svensk
Marcus Ståhlman
Carl-Henrik Andersson
Maja Johansson
Jan Borén
Marc Pilon
Publicerad i Plos Genetics
Volym 9
Nummer/häfte 9
ISSN 1553-7404
Publiceringsår 2013
Publicerad vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1371/journal.pgen.100...
Ämnesord CAENORHABDITIS-ELEGANS, DROSOPHILA-MELANOGASTER, BIOLOGICAL-MEMBRANES, MASS-SPECTROMETRY, ADIPONECTIN, TOLERANCE, IDENTIFICATION, TEMPERATURE, MECHANISMS, HYPOTHESIS, LCH J, 1957, JOURNAL OF BIOLOGICAL CHEMISTRY, V226, P497
Ämneskategorier Klinisk medicin

Sammanfattning

C. elegans PAQR-2 is homologous to the insulin-sensitizing adiponectin receptors in mammals, and essential for adaptation to growth at 15 degrees C, a low but usually acceptable temperature for this organism. By screening for novel paqr-2 suppressors, we identified mutations in genes involved in phosphatidylcholine synthesis (cept-1, pcyt-1 and sams-1) and fatty acid metabolism (ech-7, hacd-1, mdt-15, nhr-49 and sbp-1). We then show genetic evidence that paqr-2, phosphatidylcholines, sbp-1 and Delta 9-desaturases form a cold adaptation pathway that regulates the increase in unsaturated fatty acids necessary to retain membrane fluidity at low temperatures. This model is supported by the observations that the paqr-2 suppressors normalize the levels of saturated fatty acids, and that low concentrations of detergents that increase membrane fluidity can rescue the paqr-2 mutant.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?