Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Demineralization of Ename… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Demineralization of Enamel in Primary Second Molars Related to Properties of the Enamel

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Nina Sabel
Agneta Robertson
S. Nietzsche
Jörgen G Norén
Publicerad i Scientific World Journal
Sidor Article ID 587254
ISSN 1537-744X
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Institutionen för odontologi
Institutionen för odontologi, sektion 3
Sidor Article ID 587254
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1100/2012/587254
Ämnesord caries-like lesions, permanent teeth, deciduous enamel, carious lesions, dental enamel, in-vitro, invitro, surface, resin, ole dfg, 1981, archives of oral biology, v26, p413
Ämneskategorier Odontologi

Sammanfattning

Enamel structure is of importance in demineralization. Differences in porosity in enamel effect the rate of demineralization, seen between permanent and deciduous teeth. Individual differences have been shown in the mean mineral concentration values in enamel, the role of this in demineralization is not thoroughly investigated. The aim of this study was to study variations of depths of artificial lesions of demineralization and to analyze the depth in relation to variations in the chemical and mineral composition of the enamel. A demineralized lesion was created in second primary molars from 18 individuals. Depths of lesions were then related to individual chemical content of the enamel. Enamel responded to demineralization with different lesion depths and this was correlated to the chemical composition. The carbon content in sound enamel was shown to be higher where lesions developed deeper. The lesion was deeper when the degree of porosity of the enamel was higher.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?