Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Integration of ethnic foo… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Integration of ethnic food into Swedish food rituals. The cultural fitness of tacos

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Cecilia Solér
M. C. Plazas
Publicerad i Appetite
Volym 58
Nummer/häfte 3
Sidor 928-935
ISSN 0195-6663
Publiceringsår 2012
Publicerad vid Företagsekonomiska institutionen, Marknadsföring
Sidor 928-935
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1016/j.appet.2012.02....
Ämnesord Food rituals, Ethnic food, Cultural fitness, consumption, convenience, behavior, meanings, spain
Ämneskategorier Ekonomi och näringsliv

Sammanfattning

This paper explores the meaning of the Mexican dish tacos for Swedish consumers. As such, this study examines the relationship between ethnic food and food culture in light of contemporary changing food rituals. The results reveal that the Swedish food ritual of Friday dinner can be enacted through eating tacos. Friday dinner is a point in time and space at which family members gather, after a busy week following divergent schedules that keep them from eating together, and to which children's food preferences are central. Tacos fulfil all the requirements for a quick-to-cook yet social dish that enables hardworking but time-constrained families to eat together. The much-debated informal and fragmented character of food consumption in contemporary society is accommodated in the taco meal. (C) 2012 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?