Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Dialogträning på vårdarbe… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dialogträning på vårdarbetsplatser

Rapport
Författare Mats Eklöf
Gunnar Ahlborg
Christina Grill
Eva-Carin M Lindgren
Ewa Wikström
Anna Ekman
ISBN 978-91-979247-0-2
Förlag Institutet för stressmedicin
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2011
Publicerad vid Institutionen för medicin, avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa
Psykologiska institutionen
Företagsekonomiska institutionen, Management & Organisation
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Språk sv
Ämnesord Dialog, Feedback, Inflytande, Intervention, Kommunikation, Mixed method, Mixed models, Psykosocial, Teamklimat, Vård.
Ämneskategorier Yrkesmedicin, Tillämpad psykologi, Företagsekonomi

Sammanfattning

Bakgrund, syfte och design Begreppet dialog har använts för att definiera välfungerande och utvecklingsinriktad kommunikation och inbegriper att uttrycka genuina uppfattningar, erfarenheter och känslor, att vänta in, lyssna på och respektera andra perspektiv än det egna samt att vara beredd att låta sig påverkas. Studien var en klusterrandomiserad kontrollerad studie av en dialogträningsmetods effekter på dialogklimat och psykosocial arbetsmiljö bland personal vid enheter inom svensk sjukvård. Träningseffekter och träningsprocessen studerades även i en kvalitativ intervjustudie bland tränade. Träningen genomfördes på fem enheter inom svensk sjukvård och fem enheter utgjorde kontrollgrupp. Kontrollbetingelsen bestod av en konventionell föreläsning om dialog på arbetsplatsen. Metod Inklusionskriterier för enheter var chefens motivation och intresse, frånvaro av allvarliga samarbetssvårigheter samt att organisationsförändringar inte planerades under studieperioden. Träningen genomfördes i mindre grupper och följde en fast struktur men där utrymme fanns för situationsanpassade processinterventioner och kunskapsförmedling av tränarna. Tre legitimerade psykoterapeuter med erfarenhet av att leda gruppsamtal var tränare. Data insamlades med enkäter före träning samt 3 och 6 månader efter träning. 277 personer deltog, varav 158 tränades. Intervjuer med 21 deltagare genomfördes efter träningsperioden. Resultat Den kvantitativa effektstudien indikerade positiv träningseffekt på dialogklimat och psykosocial arbetsmiljö, dock med varierande grad av säkerhet. Resultaten pekade på att effekter kunde öka mellan tre- och sexmånadersuppföljningarna, vilket var oväntat. Den kvalitativa studien fann att deltagare kunde berätta om a) omedelbara träningseffekter i termer av Dialogöppningar (öppet klimat under träningen, utrymme för lyssnande och tal, tid för reflektion och perspektivbyte, vägledning i att formulera egna ståndpunkter, medvetenhet om styrkan i normer och värderingar) samt b) Förändrade kommunikationsmönster i arbetet (undvikande av förolämpningar och ironi, att våga säga sin mening och begära, att vara hänsynsfull och balanserad samt att konstruktivt konfrontera). De kvalitativa resultaten visade också förhållanden som möjliggör respektive försvårar dialog på vårdarbetsplatser, samt att motstånd mot träningen förekommit. Slutsatser Vi drog slutsatsen att dialogträning enligt den beskrivna metodiken var effektiv som medel att påverka kommunikationen bland deltagarna i dialogisk riktning och att öka deras inflytande i arbetet. Keywords Dialog, Feedback, Inflytande, Intervention, Kommunikation, Mixed method, Mixed models, Psykosocial, Teamklimat, Vård.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?