Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

EU och Välfärdens Europa:… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

EU och Välfärdens Europa: Familj, Arbetsmarknad, Migration.

Samlingsverk
Författare Linda Berg
Andrea Spehar
ISBN 978-91-47-09490-5
Förlag Liber
Förlagsort Malmö
Publiceringsår 2011
Publicerad vid Centrum för Europaforskning (CERGU)
Språk sv
Ämnesord EU, välfärd, familj, arbetsmarknad, migration
Ämneskategorier Sociologi, Socialt arbete, Statsvetenskap (exklusive studier av offentlig förvaltning och globaliseringsstudier), Övrig annan samhällsvetenskap

Sammanfattning

På vilket sätt utmanas de europeiska välfärdsstaterna av EU-samarbetet? Hur påverkas ländernas välfärdspolitik av den demografiska krisen och den ekonomiska globaliseringen? Kommer vi i framtiden att få en gemensam europeisk välfärdspolitik? I den här boken belyses viktiga skillnader i nationella välfärdssystem runt om i Europa och hur förutsättningarna för en gemensam europeisk välfärdspolitik ser ut. Ett grundläggande problem är det faktum att välfärdspolitiken i huvudsak är nationell och bara delvis samordnad inom EU, medan marknadsintegrationen – med dess konsekvenser för medborgarnas välfärd – utvecklas snabbt på EU-nivå. Boken innehåller: • en översikt över Europas välfärdsutmaningar och en introduktion till EU:s roll, uppbyggnad och funktionssätt • fokus på tre centrala välfärdsområden: familj, arbetsmarknad och migration • faktarutor med fördjupade resonemang om relevant teoribildning och viktiga händelser i EU:s utveckling • rikligt med illustrerande tabeller och förklarande figurer • diskussionsfrågor som avslutar varje kapitel Boken är lämplig på kurser som behandlar EU och välfärdsfrågor inom samhällsvetenskapliga ämnen på universitet och högskolor. Med sitt fokus på välfärden är den också av intresse för tjänstemän och beslutsfattare inom den sociala sektorn.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?