Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Adult coeliac patients do… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Adult coeliac patients do tolerate large amounts of oats.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Stine Størsrud
M. Olsson
Ragnhild Arvidsson Lenner
Lars-Åke Nilsson
Ola Nilsson
Anders Kilander
Publicerad i European journal of clinical nutrition
Volym 57
Nummer/häfte 1
Sidor 163-9
ISSN 0954-3007
Publiceringsår 2003
Publicerad vid Institutionen för laboratoriemedicin , Avdelningen för patologi
Institutionen för medicinsk mikrobiologi och immunologi
Institutionen för invärtesmedicin, Avdelningen för klinisk näringslära
Institutionen för invärtesmedicin
Sidor 163-9
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1038/sj.ejcn.1601525
Ämnesord Adult, Aged, Antibodies, analysis, Avena sativa, adverse effects, immunology, Body Weight, Celiac Disease, diet therapy, immunology, physiopathology, Female, Glutens, administration & dosage, Humans, Intestinal Mucosa, pathology, Male, Middle Aged, Nutritional Status, Patient Compliance
Ämneskategorier Dermatologi och venereologi

Sammanfattning

The aim of the present study was to investigate whether adult patients with coeliac disease in remission could include large amounts of oats in their daily gluten-free diet for an extended period of time without adverse effects. DESIGN, SUBJECTS AND METHODS: Twenty adult coeliac patients in remission included large amounts of uncontaminated rolled oats in their daily diet for a prolonged period. The examinations, performed four times during the study period, included small bowel endoscopy with biopsies, blood samples (nutritional status, serological analysis), height and body weight, gastrointestinal symptoms and dietary records. Gastrointestinal symptoms and diet were also investigated through unannounced telephone interviews once a month during the study period.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?