Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Uppdraget. En utredning o… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdraget. En utredning om Illojal maktanvändning (Detournement de Pouvoir) som misslyckades p.g.a. illojal maktanvändning

Rapport
Författare Dennis Töllborg
Förlag University of Gothenburg
Förlagsort Göteborg
Publiceringsår 2010
Publicerad vid Gothenburg Research Institute (GRI)
Språk sv
Länkar hdl.handle.net/2077/24066
Ämneskategorier Civilrätt

Sammanfattning

Denna GRI-rapport är min version av den utredning som jag utfört på uppdrag av Polismyndigheten i Västra Götaland. När jag accepterade förfrågan tillfrågades jag om jag trodde att jag skulle orka stå upp, när det började blåsa. Skälet till att man bad mig göra utredningen var nämligen tydlig – anomalierna hade blivit så stora att det var nödvändigt att få till stånd en förändring. Jag stod upp. Andra hade lite svårare för det. Med på resans gång, hela tiden, oförtrutet argumenterande i sak och brinnande för en bra utredning utan hänsynstagande till vad den ene eller andre potentaten kunde tycka, var hela tiden Mats Eriksson, åklagare, och Björn Ohde, advokat. Fan vet om jag verkligen ännu en gång orkat stå upp utan er! Så här blev i vart fall utredningen i den oredigerade formen – för innehållet i denna ansvarar jag helt ensam. Den redigerade, som till slut bara jag, Björn och Mats stod bakom skall enligt uppgift förpassas i papperskorgen, inte ens läsas, eftersom vi hade mage att ta uppdraget på allvar; Enligt direktivet (Polismyndigheten i Västra Götaland, dnr AD-195-6137/10) skall utredningen genomföra (i) en genomlysning av våldsanvändning vid polisingripanden samt (ii) handläggning av ärenden mot polismän.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?