Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Reactivity of antibodies … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Reactivity of antibodies with highly glycosylated MUC1 mucins from colon carcinoma cells and bile.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare R Sikut
A Sikut
K Zhang
Dan Baeckström
Gunnar C. Hansson
Publicerad i Tumour biology : the journal of the International Society for Oncodevelopmental Biology and Medicine
Volym 19 Suppl 1
Sidor 122-6
ISSN 1010-4283
Publiceringsår 1998
Publicerad vid Institutionen för medicinsk och fysiologisk kemi
Sidor 122-6
Språk en
Länkar www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämnesord Antibodies, Monoclonal, analysis, Bile, immunology, Colonic Neoplasms, immunology, Fluoroimmunoassay, Glycosylation, Humans, Mucin-1, immunology, Oligosaccharides, Tumor Cells, Cultured
Ämneskategorier Medicinsk bioteknologi (med inriktning mot cellbiologi (inklusive stamcellsbiologi), molekylärbiologi, mikrobiologi, biokemi eller biofarmaci)

Sammanfattning

The 55 antibodies submitted to the ISOBM TD-4 Workshop were analysed for their reactivity with core proteins of the heavily glycosylated MUC1 mucins from the colon carcinoma cell line COLO205 and bile. Both these mucins (designated as H-CanAg and SBG2) are highly glycosylated having 15 and 50 sugar residues per oligosaccharide, respectively. Only a few of the antibodies (129, 139, 153 and 162) reacted with both SBG2 and H-CanAg, and not with a control mucin (L-CanAg) having a similar glycosylation as H-CanAg. These antibodies were tested for their ability to catch soluble mucins, and the antibody 162 was found to be good also in this type of assay. The antibodies selected here should be useful for the detection of high glycosylated forms of the MUC1 mucin in tissues and serum.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?