Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Dietary destabilisation o… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dietary destabilisation of the balance between the microbiota and the colonic mucus barrier

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare George M. H. Birchenough
Björn O. Schröder
Fredrik Bäckhed
Gunnar C. Hansson
Publicerad i Gut microbes
Volym 10
Nummer/häfte 2
Sidor 246-250
ISSN 1949-0984
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Institutionen för medicin, avdelningen för molekylär och klinisk medicin
Sidor 246-250
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1080/19490976.2018.15...
Ämnesord Colon, diet, fiber, inflammation, microbiota, mucin, mucus, ulcerative colitis
Ämneskategorier Gastroenterologi, Immunologi inom det medicinska området

Sammanfattning

It has long been acknowledged that dietary fibres are important to maintain a healthy gut. Over the past decade, several studies have shown that loss of complex polysaccharides from the Western diet has resulted in alterations to our colonic microbiota. The concurrent increase in the incidence of inflammatory bowel disease in the Western world has driven us to explore the potential mechanistic link between diet, the microbiota and the host defence systems that normally prevent inflammation. Using mice fed a low fibre Western-style diet and robust live tissue analytical methods we have now provided evidence that this diet impairs the colonic inner mucus layer that normally separates bacteria from host cells. Western societies urgently need to develop their understanding of the molecular mechanisms of the diet-microbiota-mucus axis and its implications for inflammatory diseases.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fwww.gu.se%2Fforskning%2Fpublikation%2F%3Fprint%3Dtrue%26publicationId%3D281487&publicationId=281487
Utskriftsdatum: 2019-11-17