Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Pupils’ Participation in … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pupils’ Participation in and Response to Sustainable Food Education in Swedish Home and Consumer Studies: A case-study.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Emmalee Gisslevik
Inga Wernersson
Christel Larsson
Publicerad i Scandinavian Journal of Educational Research
Volym 63
Nummer/häfte 4
Sidor 585-604
ISSN 0031-3831
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Sidor 585-604
Språk en
Länkar doi.org/10.1080/00313831.2017.14159...
Ämnesord Food-related education, education for sustainable development, home economics, adolescents
Ämneskategorier Näringslära, Hushålls- och kostvetenskap, Livsmedelsvetenskap

Sammanfattning

The aim of this study is to explore conditioning factors influencing learning opportunities in food-related education taught from a perspective of sustainable development. Over the course of the eighth-grade school year, data were derived from field studies of two classes taught in Home and Consumer Studies with an exploratory case-study design. Data were analyzed using thematic and ideal-type analysis, resulting in four ideal-type portrayals: the Convinced, the Easygoing, the Unable, and the Skeptical, which characterize how pupils participate in and respond to sustainable food education in different ways. The characteristics of each of the four ideal types imply contextual frames that condition unequal learning opportunities in sustainable food education. By identifying, scrutinizing, and accommodating to existing conflicts and related structures, educational policy makers and practicing teachers can increase opportunities for pupils to develop informed reasoning, regardless of their ideal type characteristics.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/forskning/publikation/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fwww.gu.se%2Fforskning%2Fpublikation%2F%3Fprint%3Dtrue%26publicationId%3D269334&publicationId=269334
Utskriftsdatum: 2019-09-23