Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The dietary fat: carbohyd… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The dietary fat: carbohydrate ratio in relation to body weight

Artikel i övriga tidskrifter
Författare Lauren Lissner
Berit L Heitmann
Publicerad i Current Opinion in Lipidology
Volym 6
Sidor 8-13
Publiceringsår 1995
Publicerad vid Institutionen för samhällsmedicin, Avdelningen för allmänmedicin
Sidor 8-13
Språk en
Ämneskategorier Folkhälsomedicinska forskningsområden

Sammanfattning

Department of Internal Medicine, University of Göteborg, Sweden. A review of the contemporary dietary surveys indicates that the percentage of energy derived from fat is, in general, positively associated with total energy consumption and obesity. However, dietary carbohydrate tends to show the opposite trend. Epidemiological and experimental evidence suggest that the fat: carbohydrate ratio affects body weight through energy surfeits facilitated by the high energy density and palatability of fat. Biological mechanisms for an effect of this dietary ratio on the regulation of body weight have been the topic of much recent research. In this context the fat: carbohydrate ratio might be of particular importance in individuals with an inherited susceptibility to obesity. PMID: 7735719 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?