Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Weight loss on a low-fat … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Weight loss on a low-fat diet: consequence of the imprecision of the control of food intake in humans

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare A Kendall
DA Levitsky
BJ Strupp
Lauren Lissner
Publicerad i American Journal of Clinical Nutrition
Volym 53
Sidor 1124-1129
Publiceringsår 1991
Publicerad vid Institutionen för samhällsmedicin, Avdelningen för allmänmedicin
Sidor 1124-1129
Språk en
Ämneskategorier Folkhälsomedicinska forskningsområden

Sammanfattning

Division of Nutritional Sciences, Cornell University, Ithaca, NY 14853. This study examined the degree to which humans compensate for a reduction in dietary fat by increasing energy intake. Thirteen females were randomly assigned to either a low-fat diet (20-25% of calories as fat) or a control diet (35-40% fat) for 11 wk. After a 7-wk washout period, the conditions were reversed for another 11 wk. Energy intake on the low-fat diet gradually increased by 0.092 kJ/wk resulting in a total caloric compensation of 35% by the end of the 11-wk treatment period. This failure to compensate calorically on the low-fat diet resulted in a deficit of 1.22 kJ/d and a weight loss of 2.5 kg in 11 wk, twice the amount of weight lost on the control diet. These results demonstrate that body weight can be lost merely by reducing the fat content of the diet without the need to voluntarily restrict food intake. PMID: 2021123 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?