Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Risker och skador i bosta… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Risker och skador i bostad och trafik för personer med funktionsnedsättningar - utmaningar för stadsutvecklingen i Göteborg.

Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)
Författare Jörgen Lundälv
Publicerad i konferens inom socialt hållbar stadsutveckling med fokus på funktionsrätt, universell utformning och inkludering, 28 november 2019, Göteborgs Stad.
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för socialt arbete
Språk sv
Ämnesord risker, skadehändelser, funktionsnedsättningar, hem- och boendemiljö, trafikmiljöer, elrullstol/elskoter, stadsutveckling, nollvision, social hållbarhet, FN, konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, förebyggande arbete, produktivitet
Ämneskategorier Socialt arbete, Handikappsforskning

Sammanfattning

900 professionsröster (arbetsterapeuter, personliga assistenter, sjuksköterskor) bevittnar risker och olyckor i brukares boendemiljöer. 998 förare av permobiler i trafikmiljöerna har erfarenheter av olyckor och skador. 65 personer med funktionsnedsättningar har erfarenheter av olyckor i boendemiljöer. Vad har de gemensamt? I FN:s konvention om rättigheter talas om vikten av förebyggande arbete och proaktivitet. Vad betyder det för stadsutvecklingen?

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?