Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Microalgae biotechnology … - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Microalgae biotechnology in Nordic countries - the potential of local strains.

Forskningsöversiktsartikel
Författare Otilia Cheregi
Susanne Ekendahl
Johan Engelbrektsson
Niklas Strömberg
Anna Godhe
Cornelia Spetea
Publicerad i Physiologia plantarum
Volym 166
Nummer/häfte 1
Sidor 438-450
ISSN 1399-3054
Publiceringsår 2019
Publicerad vid Institutionen för marina vetenskaper
Institutionen för biologi och miljövetenskap
Sidor 438-450
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1111/ppl.12951
www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämnesord Biofuels, Biomass, Biotechnology, methods, Microalgae, metabolism, Scandinavian and Nordic Countries
Ämneskategorier Biologiska vetenskaper

Sammanfattning

Climate change, energy use and food security are the main challenges that our society is facing nowadays. Biofuels and feedstock from microalgae can be part of the solution if high and continuous production is to be ensured. This could be attained in year-round, low cost, outdoor cultivation systems using strains that are not only champion producers of desired compounds but also have robust growth in a dynamic climate. Using microalgae strains adapted to the local conditions may be advantageous particularly in Nordic countries. Here, we review the current status of laboratory and outdoor-scale cultivation in Nordic conditions of local strains for biofuel, high-value compounds and water remediation. Strains suitable for biotechnological purposes were identified from the large and diverse pool represented by saline (NE Atlantic Ocean), brackish (Baltic Sea) and fresh water (lakes and rivers) sources. Energy-efficient annual rotation for cultivation of strains well adapted to Nordic climate has the potential to provide high biomass yields for biotechnological purposes.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?