Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Free lipid and computeriz… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Free lipid and computerized determination of adipocyte size.

Artikel i vetenskaplig tidskrift
Författare Henrik Svensson
Daniel Olausson
Agneta Holmäng
Eva Jennische
Staffan Edén
Malin Lönn
Publicerad i Adipocyte
Volym 7
Nummer/häfte 3
Sidor 180-182
ISSN 2162-397X
Publiceringsår 2018
Publicerad vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, sektionen för fysiologi
Institutionen för biomedicin, avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin
Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition
Institutionen för biomedicin, avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi
Sidor 180-182
Språk en
Länkar dx.doi.org/10.1080/21623945.2018.14...
www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...
Ämneskategorier Morfologi, Cell- och molekylärbiologi

Sammanfattning

The size distribution of adipocytes in a suspension, after collagenase digestion of adipose tissue, can be determined by computerized image analysis. Free lipid, forming droplets, in such suspensions implicates a bias since droplets present in the images may be identified as adipocytes. This problem is not always adjusted for and some reports state that distinguishing droplets and cells is a considerable problem. In addition, if the droplets originate mainly from rupture of large adipocytes, as often described, this will also bias size analysis. We here confirm that our ordinary manual means of distinguishing droplets and adipocytes in the images ensure correct and rapid identification before exclusion of the droplets. Further, in our suspensions, prepared with focus on gentle handling of tissue and cells, we find no association between the amount of free lipid and mean adipocyte size or proportion of large adipocytes.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?