Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2012-09-11 15:12

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Stora portioner leder til… - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stora portioner leder till större konsumtion av mat och dryck

Artikel i övriga tidskrifter
Författare Christina Berg
Publicerad i Nordisk Nutrition
Volym 2016
Nummer/häfte 1
Sidor 15-17
ISSN 1654-8337
Publiceringsår 2016
Publicerad vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Sidor 15-17
Språk sv
Ämneskategorier Hushålls- och kostvetenskap, Näringslära

Sammanfattning

Sammantaget visar forskning att stora portioner stimulerar överkonsumtion. Att undvika stora portioner av energitäta livsmedel och sockerrika drycker kan därför göra det enklare att hålla kroppsvikten. Att istället äta stora portioner av mat som inte innehåller så mycket energi per gram kan däremot vara en bra strategi, exempelvis att äta en sallad före maten.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2012-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?